El polèmic bonus del Nadal 2011 a EBS encara cueja

El polèmic bonus del Nadal 2011 a EBS encara cueja Oficina d'EBS a Liffey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El Nadal del 2011 els treballadors d’EBS, el banc hipotecari rescatat amb diners públics i que juntament amb AIB –també rescatat- forma un dels pilars del sector bancari a Irlanda, no van cobrar la tradicional paga extra perquè als contractes hi apareixia la paraula “bonus”, és a dir, que el pagament no era obligatori i en haver estat nacionalitzat va patir les noves condicions d’austeritat entre les que s’incloïa la supressió de bonus.

Això no va agradar gens als empleats, que van amenaçar amb fer vaga puix que consideraven que el que cobraven per Nadal era part del seu salari, el tretzè mes, i no un bonus. L’assumpte va arribar a la Cort Laboral que, després d’estudiar el cas, va recomanar de pagar el bonus corresponent al 2011 però suprimir-lo per als anys següents. De moment només n’ha pagat la meitat i això ha fet que s’hagin reunit els representants sindicals per tal de decidir quin tipus d’accions es duen a terme.

El fet que es vulgui harmonitzar els dos bancs, AIB i EBS, genera molts problemes perquè els treballadors d’un lloc volen tenir les mateixes condicions que els altres en cas que això signifiqui una millora però no volen sentir a parlar d’igualtat en cas que això suposi perdre beneficis.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hl_X

Torna a dalt