L’amic de la reina d’Anglaterra a la corda fluixa

L’amic de la reina d’Anglaterra a la corda fluixa El Bord Gáis Energy Theatre, Dublin 4 / Foto: Liffey

Tot i que fins ara hi havia hagut una estreta col·laboració entre les dues parts, la NAMA, el banc públic d’actius tòxics, ha posat sota el seu control bona part de l’imperi propietat del promotor immobiliari i mecenes cultural Harry Crosbie que, segons sembla, deu centenars de milions d’euros en préstecs que els seus bancs creditors van traspassar a la NAMA.

Ara els administradors triats per la NAMA, la consultora Grant Thornton, intentaran trobar un comprador als actius entre els que destaquen el Bord Gáis Energy Theatre (Dublin 4), el Gibson Hotel i el centre residencial i comercial del Point Village (ambdós a Dublin 1). A causa de la complexitat del deute i de l’estructura empresarial de l’imperi de Crosbie no se sap si la sala de concerts O2 o la de Vicar Street també seran requisades; de moment no entren en el paquet de Grant Thornton.

A banda de la seva faceta com a promotor immobiliari i cultural, Crosbie també és conegut per la seva amistat amb la monarquia britànica i durant la visita de la reina d’Anglaterra a Irlanda el maig del 2011 va organitzar un concert en honor a Elisabet II. També va penjar en una de les façanes del Gibson Hotel una pancarta de grans dimensions donant la benvinguda a la sobirana britànica però la pressió popular el va obligar a retirar-la.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/e9RH

Torna a dalt