Crida als multimilionaris de l’exili a ajudar Irlanda

Crida als multimilionaris de l’exili a ajudar Irlanda Bono, el cantant d'U2 / Foto: Wikipedia

El ministre d’Arts, Patrimoni i Gaeltacht, Jimmy Deenihan, ha fet una crida als milionaris irlandesos exiliats en d’altres països a mostrar el seu compromís amb la pàtria i fer una contribució per tal d’ajudar l’economia nacional a sortir del pitjor moment des des la fundació de l’Estat. Segons les darreres dades d’Hisenda, aproximadament un de cada vuit rics d’Irlanda no és resident fiscal a l'illa.

Sempre que es parla de rics que utilitzen els avantatges fiscals de moure diners amunt i avall a fi de pagar el mínim d’impostos surt la banda U2, que paga els impostos derivats dels drets d’autor i d’imatge als Països Baixos. Tanmateix, Deenihan els ha defensat dient que no només duen el nom d’Irlanda arreu del món sinó que a més paguen el seu IRPF a la hisenda irlandesa.

D’altra banda Deenihan va aprofitar la visita de l’actor nord-americà Tom Cruise a Dublin per proposar-li de ser un ambaixador d’Irlanda a l’estranger, sobretot a l’hora d’atraure rodatges de pel·lícules a l’illa, fet que complementaria el gran nombre de produccions britàniques que es graven aquí gràcies als incentius fiscals.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/eOkw

Torna a dalt