Grafton Street és més car que el londinenc Oxford Street

Grafton Street és més car que el londinenc Oxford Street El comercialíssim Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Una investigació duta a terme per les dues presentadores del programa The Consumer Show a RTÉ, Kathriona Devereaux i Tadgh Enright, ha evidenciat que els consumidors irlandesos continuen pagant molt més per un mateix producte que no pas els seus veïns britànics, fet ignorat durant els anys bojos del Celtic Tiger però que amb la crisi econòmica ja no s’accepta tan alegrement.

Les comparacions entre els comercialíssims Grafton Street dublinès i el londinenc Oxford Street van generar una barreja de sorpresa i estupefacció puix que, de mitjana, a Dublin els preus van resultar ser un 30% més cars. En total es van comparar 70 productes de cadenes amb establiments als dos carrers i un cop feta la conversió de la lliura esterlina a l’euro només dos productes eren més barats a Dublin.

En preguntar als comerciants pel motiu de les diferències la resposta fou que la raó principal és el preu dels lloguers que, a Dublin, encara estan al nivell de l’època de bonança a causa de la llei que només permet fer una revisió a l'alça. També s’ha de tenir en compte els costos de distribució i el fet que Irlanda sigui un mercat molt petit comparat amb el britànic, factor que implica distribuir els costos fixos en menys unitats de producte.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/evaY

Torna a dalt