Augment de 5c en l’enviament de correu ordinari

Augment de 5c en l’enviament de correu ordinari Un empleat d'An Post recollint el correu a Merrion Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

Des d’ahir, enviar una carta ordinària a qualsevol lloc de la República costa 60 cèntims, 5 cèntims més del que ha costat des del mes de març del 2007, data del darrer augment. An Post havia demanat poder augmentar el cost del segell ordinari 10 cèntims però ComReg, l’ens estatal que s’encarrega d’aprovar les tarifes en tot tipus de comunicacions, només ho ha deixat a la meitat. La tarifa internacional passa de 82 cèntims a 90.

Amb aquest augment An Post calcula que ingressarà uns 11 milions d'euros extra i podrà mantenir una situació financera estable que li permetrà continuar complint amb les seves obligacions com a servei postal universal, és a dir, que ha de satisfer les demandes dels seus clients independentment de si viuen a Dublin o al lloc més remot d’Irlanda.

An Post ha defensat l’augment assegurant que continua éssent una de les empreses postals de l’antiga Europa del 15 amb un preu més baix. Cal dir que el servei d'An Post és molt eficient i la majoria de cartes amb destinació nacional arriben al dia següent.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/eoHf

Torna a dalt