Acusen Benestar Social de fomentar l’emigració

Acusen Benestar Social de fomentar l’emigració La carta amb la feina a Malta / Foto: Pearse Doherty via Twitter

Una demanda de feina a Malta inclosa en el programa europeu EURES ha causat un gran enrenou i el Sinn Féin ha demanat a Benestar Social si la seva política és la de fomentar l’emigració dels aturats irlandesos. Tot va començar quan un home aturat de 60 anys va rebre una carta amb informació sobre unes 200 vacants per a conductor d’autobús a Malta.

La carta cantava les excel·lències de l’illa mediterrània destacant el seu clima i explicant que si bé el sou és de només 250 euros a la setmana, el cost de la vida a Malta és força més baix que a Irlanda. Tanmateix, segons el diputat del Sinn Féin, Pearse Doherty, l’home està pagant una hipoteca i en cas d’emigrar la seva situació econòmica empitjoraria.

Benestar Social s’ha defensat dient que el programa EURES funciona des del 1993 i que és molt popular entre els que volen anar a treballar a un altre país. El departament assegura que les cartes s’envien quan hom creu que la feina pot ser de l’interès del receptor i en aquest cas, que fos per a conductor sumat al fet que a Malta es condueixi per l’esquerra i es parli anglès, a banda del maltès, van ser considerats factors molt rellevants.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/ehIY

Foto original

Torna a dalt