De la property tax no se'n salva ni el President

De la property tax no se'n salva ni el President L'Áras an Uachtaráin / Foto: Liffey

Hisenda no perdona ningú i l’Oficina d’Obres Públiques, titular de l’Áras an Uachtaráin, és a dir, la residència oficial del president de la República d’Irlanda, ha rebut una carta dels Revenue Commissioners informant que l’edifici no està exempt de pagar la property tax i que properament els enviaran una estimació amb l’import a pagar. Tanmateix, la factura no anirà a càrrec de Michael D. Higgins sinó que serà el contribuent irlandès qui pagui.

Els experts asseguren que l’import rondarà els 20.000 euros tot i que és força difícil de valorar l’Áras an Uachtaráin perquè des de la fundació de l’Estat irlandès no ha estat mai a la venda. A més, el fet de ser una residència oficial de gran importància la fa poc comparable amb altres edificis. Éssent conservadors, atès el moment de crisi immobiliària, es calcula que el conjunt situat al Phoenix Park té un valor d’entre 8 i 10 milions d’euros.

D’altra banda, una enquesta publicada aquest passat cap de setmana assegurava que un 25% dels enquestats no tenia cap intenció de pagar l’impost. També han començat a sortir a la premsa els primers problemes amb les cartes enviades per Hisenda, destacant el fet que en alguns casos s’ha enviat la carta no al propietari de l’habitatge sinó als fills, que figuren inscrits a Hisenda en haver fet alguna feina temporal durant l'estiu.

Font: Evening Herald

URL curta: ves.cat/eaKp

Torna a dalt