Bus Éireann es reivindica enfront del cotxe privat

Bus Éireann es reivindica enfront del cotxe privat Uns vehicles de Bus Éireann a Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

A fi de guanyar clientela enfront del vehicle privat Bus Éireann ha assegurat que tenint en compte el preu actual de la benzina més altres despeses com l’assegurança o l’impost de circulació, surt molt més econòmic deixar el cotxe a casa i agafar l’autobús. Després de fer un estudi sobre els costos de transport l’empresa ha explicat diversos exemples d’estalvi.

Entre d’altres hi ha el d’una persona que viatgi diàriament de Kells (Comtat de Meath) fins a Dublin; si ho fa en cotxe li surt per uns 4.725 euros anuals però si ho fa comprant passis setmanals d'autobús només ha de pagar 2.702 euros, que podrien ser menys si s’hi inclouen els incentius fiscals del programa TaxSaver.

De tota manera, els usuaris o exusuaris del servei no són del mateix parer i si bé anar en autobús és més econòmic que anar en cotxe privat, les llargues esperes a la parada, l’incompliment de l’horari, el temps de trajecte i el fet que molts conductors d’autobús decideixin unilateralment ignorar algunes parades fan que l’anunci de Bus Éireann soni a cant de sirena.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/dYXI

Torna a dalt