Cartes amb l’import de la property tax la setmana vinent

Cartes amb l’import de la property tax la setmana vinent Cartell contra la Property Tax / Foto: Liffey

A partir de dilluns vinent els propietaris d’immobles situats a la República començaran a rebre una carta de part d’Hisenda amb l’import a pagar en relació a la property tax i que anirà en funció del valor de l’habitatge, fet que penalitzarà els qui tinguin casa en àrees urbanes; es calcula que l’import mitjà a Dublin serà d’uns 405 euros i d’uns 249 a les zones rurals.

A fi de facilitar les coses als 1,6 milions de propietaris l'administració fiscal oferirà sis modalitats de pagament. La declaració (return) s'haurà d'enviar abans de l'u de juny i l’import s’haurà de pagar abans de l’u de juliol. Qui no pagui se li descomptarà el deute del salari, de la pensió, del subsidi o del compte bancari.

Els propietaris tindran dret de presentar al·legacions en cas que creguin que Hisenda ha sobrevalorat el seu habitatge però hauran d’anar amb compte atès que en cas que el càlcul original sigui correcte hauran de pagar interessos del 8%. Nogensmenys i segons les estimacions d’Hisenda, es preveu que el 97% dels seus càlculs seran acurats.

Els 65.000 contribuents que estan inscrits al servei online d’Hisenda (ROS) no rebran cap carta sinó un email cosa que, segons diverses organitzacions de consumidors, generarà encara més confusió.

Font: Evening Herald

URL curta: ves.cat/dBYQ

Torna a dalt