La venda de cotxes continua sota mínims al febrer

La venda de cotxes continua sota mínims al febrer Un cotxe matriculat durant els primers dos mesos de l'any 2013 / Foto: Liffey

L’activitat comercial als concessionaris de venda de cotxes no va ser gaire alta durant el passat mes de febrer i el nombre de matriculacions només va arribar a les 10.619, xifra que significa una reducció del 7.6% respecte a un any enrere; durant els dos primers mesos de l’any s’han matriculat 27,854 vehicles, un 15% menys que al 2012. 3 de cada 4 cotxes són dièsel i només s’han venut 11 cotxes elèctrics.

A més, s’ha de tenir en compte que a fi de complir amb els objectius de vendes alguns concessionaris matriculen cotxes tot i no haver-los venut; el resultat d’aquesta pràctica és que el dia amb més matriculacions és el darrer del mes, 2.559 en el cas del febrer, sobretot VW Golfs i Ford Focus. El cotxe més venut durant el segon mes de l'any va ser el Nissan Qashqai amb 1.335 unitats seguit pel Volkswagen Golf amb 1.320.

La baixada de vendes a principi d'any podria explicar-se pel nou sistema de matriculació on s'afegeix al costat del 13 un 1 per al primer semestre i un 2 per al segon que, a més de ser a prova de supersticiosos, pretén desestacionalitzar la venda que fins ara es produïa majoritàriament durant els primers 5 mesos de l’any.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/dshF

Torna a dalt