Canviaran la TV Licence per un impost de radiodifusió

Canviaran la TV Licence per un impost de radiodifusió Fulletó advertint de la visita d'inspectors / Foto: Liffey

Amb la introducció fa uns anys de noves tecnologies en telecomunicacions el vell model de mirar la tele a través d'un aparell de televisió ha quedat una mica antiquat i molta gent utilitza smartphones o ordinadors com a substituts, amb la qual cosa molts s’estalvien de pagar la TV Licence anual que serveix per finançar, entre d’altres coses, el cost dels diversos mitjans de la radiotelevisió pública RTÉ.

A fi d’evitar aquesta escletxa tecnològica el ministre de Comunicacions, Pat Rabbitte, ha assegurat al Dáil que té la intenció de crear un impost de radiodifusió que hauran de pagar totes les llars independentment de si tenen qualsevol dispositiu de recepció (televisió, ordinador, etc.) o no. Rabbitte es basa en què tothom es beneficia d’alguna manera o altra dels mitjans públics i per tant tothom ha de col·laborar en el seu finançament.

Actualment el govern recapta uns 180 milions d’euros anuals amb la TV Licence però són insuficients per a pagar el cost d’RTÉ que l’any 2011 va rebre 183 milions de subvenció estatal. A més, es calcula que malgrat que el 99% de les llars tenen tele un 15% no paguen els 160 euros anuals de la llicència i amb el nou impost universal s’incrementarien els ingressos en 25 milions d’euros.

Un altre debat obert que hi ha en aquest moment és el repartiment de la recaptació perquè seguint el criteri de servei públic s'hi hauria d'incloure moltes emissores locals privades.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/doQG

Torna a dalt