Benestar Social combat l'abús al programa JobBridge

Benestar Social combat l'abús al programa JobBridge Enda Kenny el dia de la presentació de JobBridge / Foto: Merrion Street

El departament de Benestar Social s’ha posat dur amb les empreses que utilitzen el programa de becaris JobBridge per a obtenir mà d’obra gratuïta de manera permanent abusant-ne i no respectant les normes. Quan una empresa contracta un becari o "intern" per a 6 o 9 mesos, al final del període ha de contractar-lo o acabar la relació laboral; en cas de no contractar-lo ha d’esperar 6 mesos (cooling-off period) per poder tornar a agafar algú via JobBridge per aquella mateixa feina.  

Però pel que es pot veure a partir de les dades obtingudes de Benestar Social a través de la Llei de Llibertat Informativa, hi ha moltes empreses que no contracten el becari i que tot seguit tornen a publicar l’oferta al web del programa. Només durant el mes de novembre passat Benestar Social va rebutjar les ofertes de vacants a 30 empreses per no respectar el període de 6 mesos.

Malgrat que des del juliol del 2011 ha tingut uns 11.000 participants, el JobBridge sempre ha estat motiu de polèmica arran de l’abús que n’han fet algunes empreses, no només pel cas anteriorment descrit sinó per publicar ofertes en què no es necessita cap habilitat o formació especial i que són feines que pot fer qualsevol persona. Un dels casos més sonats va ser el de Tesco que, just abans de la campanya de Nadal, va ofertar 200 places per treballar als seus establiments per a omplir prestatges.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/dm2z

Torna a dalt