L’afer de la carn de cavall beneficia el comerç tradicional

L’afer de la carn de cavall beneficia el comerç tradicional La Carnisseria Brady a Drumcondra, Dublin 3 / Foto: Liffey

No tot són males notícies en l’afer de l’ADN de cavall trobat en diversos productes etiquetats com a carn de bou i hi ha qui se n’ha beneficiat. John Hickey, director general de l’Associació de Carnissers d’Irlanda, ha assegurat que la majoria dels membres de l’organització han notat un increment de venda. A les zones rurals i ciutats petites l’augment es quantifica en un 10% i a les ciutats mitjanes i grans en un 20%.

Segons Hickey, l’augment s’havia començat a percebre des de fa uns 3 anys però amb tot l’enrenou de les darreres setmanes s’ha accelerat. Així doncs, s’ha canviat la tendència de fa uns anys en què els consumidors havien decidit comprar la carn a les grans cadenes de supermercats juntament amb la resta de la compra en detriment de les carnisseries de tota la vida, fent que molts comerços haguessin d’abaixar la persiana.  

Ara, la desconfiança amb les grans empreses càrnies que no se sap ben bé d’on es proveeixen de matèria prima ha suposat que les carnisseries hagin tornat a guanyar clientela i és que el fet de veure com el carnisser fa les hamburgueses de bou a la mateixa botiga amb ingredients propis marca la diferència.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/c3-m

Torna a dalt