El futur del CHQ Shopping Centre continua essent incert

El futur del CHQ Shopping Centre continua essent incert La façana sud del CHQ Shopping Centre, Dublin 1 / Foto: Liffey

Malgrat els 50 milions d’euros invertits fa uns anys en la seva conversió de drassanes a centre comercial de luxe, el CHQ Shopping Centre no aixeca el cap i el seu futur continua éssent molt incert, sobretot amb el tancament de diversos establiments de roba durant els darrers mesos. El fet que la majoria de locals estiguin buits li donen un aspecte de lloc fantasma que convida poc a anar-hi i els únics negocis que funcionen són els cafès com Starbucks o bars d’amanides i entrepans.

El centre és propietat de la Dublin Docklands Development Authority (DDDA), una entitat semiestatal que hauria de ser desmantellada properament arran de diversos escàndols de malbarat de diners públics, i va ser concebut per a ser un lloc de compra “chic” adaptat als treballadors amb alt poder adquisitiu del llavors pròsper IFSC (Dublin 1), el barri financer de la capital irlandesa i un dels símbols del Celtic Tiger. La DDDA el va posar a la venda el mes de març passat però de moment no ha trobat cap comprador.

Tanmateix, encara hi ha qui té esperança i un dels pocs negocis que aguanten, a banda dels cafès i bars, és la sastreria Louis Copeland, que afirma que les coses li van força bé perquè, tot i la crisi, els empleats de l’IFSC continuen necessitant vestits i la seva botiga la tenen al costat. El senyor Copeland assegura que no té cap intenció de marxar però reconeix que el CHQ Shopping Centre seria un lloc fantàstic si tots els locals estiguessin ocupats.

Font: Evening Herald

URL curta: ves.cat/cTJ-

Torna a dalt