El cost de la cistella de queviures s’apuja un 12.5% en 2 anys

El cost de la cistella de queviures s’apuja un 12.5% en 2 anys Tesco comparant-se amb Aldi / Foto: Liffey

Segons les dades de l’Associació de Consumidors d’Irlanda (CAI), el preu de les queviures als supermercats de l’illa ha pujat una mica més d'un 12% en els darrers dos anys i la cistella model, que inclou productes de primera necessitat com pa, llet, te, mantega i sucre, ha passat de costar 36,5 euros l’any 2011 a costar-ne 41 ara.

A partir d’una investigació sobre 19 productes s’ha sabut que n’hi ha 16 que han augmentat; a destacar el paquet de sucre granulat de la marca Siúcra que ha passat de valer 1,05 euros a valer-ne 1,45, un augment del 38%. Hi ha dos productes que no han variat el preu i només un que l’hagi reduït, l’envàs d'un litre de llet sencera Avonmore que s’ha rebaixat 2 cèntims.

La investigació també va trobar que hi ha una obsessió entre Dunnes Stores, Superquinn, SuperValu i Tesco per igualar els preus entre ells. A les prestatgeries d’aquests supermercats hi ha moltes etiquetes comparant el preu de l’establiment amb el de la competència que, curiosament, solen ésser iguals. De tota manera i com s’ha pogut veure amb l’anàlisi de la CAI, això no és sinònim de baixada de preus.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/cQri

Torna a dalt