La construcció d’habitatges cau a mínims històrics

La construcció d’habitatges cau a mínims històrics Treballs aturats a Spencer Dock, Dublin 1 / Foto: Liffey

Les dades del departament de Medi Ambient referents al 2012 evidencien que, malgrat l’alentiment de la caiguda o fins i tot l'estabilització del preu de l’habitatge, el sector de la construcció ha arribat a mínims històrics amb només 8.488 habitatges construïts en un any. És la xifra més baixa des que van començar a enregistrar-se dades l’any 1970.

D’aquests 8.488 la majoria van ser cases per encàrrec a les zones de Dublin, Cork i Galway i també n’hi va haver 2.333 pertanyents a la finalització d’obres en urbanitzacions fantasma. Una dada que exemplifica la diferència entre ara i el moment àlgid del boom immobiliari és que durant el 2012 van construir-se poc menys de 1.000 apartaments, xifra que representa només un 5% dels 20.000 que van construir-se l’any 2006.  

Segons l’ESRI, un think tank econòmic i social, actualment s’està molt per sota dels 15.000 o 20.000 habitatges que s’haurien de construir cada any per poder copsar la demanda del futur, sobretot a l’àrea urbana de Dublin, on el nombre d’immobles buits s’ha reduït a la meitat en els darrers 5 anys.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/cGaL

Torna a dalt