Canvi de plans a Salut pel boicot de les graduades

Canvi de plans a Salut pel boicot de les graduades Fulletó de l'INMO fent una crida al boicot / Foto: INMO

Després de l’èxit del boicot sofert pel Servei de Salut (HSE) a la seva oferta de 1.000 places per a noves graduades en Infermeria pagant un salari inicial un 20% inferior al que havia estat habitual, el ministre de Sanitat, James Reilly, ha canviat el procés de sol·licitud de plaça i passarà a ser permanent (rolling), és a dir, que no hi haurà cap data límit com fins ara.

Enguany l’HSE ha hagut d’ampliar la data límit dues setmanes arran de la crida al boicot de l’Associació d’Infermeres i Llevadores (INMO) però ni així ha pogut cobrir, ni de bon tros, les 1.000 places. Segons l’INMO el nombre de sol·lictuds podria ser d’entre 50 i 60 però malgrat que el ministre Reilly ho ha desmentit, sense donar cap xifra concreta ha dit que el nombre de sol·licituds presentades era el doble de la xifra facilitada per l'INMO.

A banda del boicot també s’han dut a terme altres tipus de protestes i 350 infermeres van manifestar-se divendres passat davant de la seu del Servei de Salut a Dublin. Reilly s’ha defensat dient que aquesta no era una mesura d’estalvi sinó que l’objectiu era que les graduades poguessin quedar-se a Irlanda; tanmateix ha assegurat que està disposat a dialogar amb l’INMO perquè no tindria gaire sentit haver invertit diners públics en formació perquè després la gent marxi a l’estranger.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/cEwd

Torna a dalt