JobBridge podria ampliar-se cap als que no cobren res

JobBridge podria ampliar-se cap als que no cobren res Enda Kenny el dia de la presentació de JobBridge / Foto: Merrion Street

El programa de becaris JobBridge podria ampliar-se a gent que, per diversos motius, no rep cap subsidi; seria el cas dels autònoms que han tancat el negoci, persones que tenen un cònjuge amb un salari generós o menors de 25 anys vivint a casa dels pares. JobBridge consisteix en què els aturats van a treballar i continuen cobrant el subsidi habitual més 50 euros addicionals a la setmana; les empreses contractants no paguen absolutament res.

Amb l’ampliació els participants treballarien de franc durant un període que aniria dels 6 als 9 mesos però per tal d’incentivar mínimament els aturats a prendre part al programa s’està considerant que el més adient seria pagar 50 euros setmanals per, com a mínim, poder cobrir despeses com el transport fins al lloc de treball.

El fet de treballar sense cobrar afegirà més polèmica al programa que des del començament ha estat vist per molts com una manera d’aconseguir ma d’obra gratuïta per part de les empreses. Tanmateix, fent un cop d’ull a les demandes de www.jobbridge.ie es pot veure que també hi ha molts departaments del govern o entitats públiques que cerquen gent, amb la qual cosa JobBridge ha esdevingut una eina per a esquivar la prohibició de noves contractacions al sector públic.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/czOh

Torna a dalt