Trucar des d’una cabina és una cosa per a rics

Trucar des d’una cabina és una cosa per a rics Cabina d'Eircom vandalitzada / Foto: Liffey

El dos de gener, sense fer soroll, la companyia telefònica Eircom va doblar el preu de les trucades fetes des d’una cabina i el seu cost mínim ha passat a ser d'un a dos euros; també es dobla el preu per minut, de 25c a 50c per a trucades locals/nacionals i d’1 euro a 2 per a l’estranger. Així doncs es podria considerar que trucar des d’una cabina és cosa de rics.

La primera cabina telefònica que hi hagué a Irlanda la van instal·lar fa 88 anys al costat de l’estàtua de Henry Grattan al cèntric College Green (Dublin 2) i poc a poc van anar formant part del paisatge fins al punt que en alguns llocs encara se’n conserven exemplars antics com a reclam turístic. El fet que Irlanda hagi estat històricament un país poc desenvolupat i amb molta emigració ha fet de les cabines un element molt important en la vida dels irlandesos.

Però amb l’arribada de l’ús massiu del telèfon mòbil la situació va fer un gir dramàtic, cosa que s’ha accentuat amb la baixada de preus arran de la forta competència entre operadores de mòbil, fent que des de les cabines d’Eircom s'hagi passat dels 5.929.791 de trucades l’any 2007 fins a 1.051.947 l’any 2012. L’estat d’algunes cabines víctimes del vandalisme i la reducció del seu nombre, de 5.523 a 2.287 en el mateix període de 5 anys, les han convertit en un element gairebé innecessari.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/cvBS

Torna a dalt