300 llocs de treball i vals de regal en perill a HMV

300 llocs de treball i vals de regal en perill a HMV Botiga d'HMV a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

La consultora Deloitte ha estat nomenada administradora d’HMV, la cadena d’establiments de venda de CDs i DVDs que fa temps que arrossega problemes econòmics i que amb una fluixa campanya de Nadal no ha pogut remuntar el vol. Les seves accions a la borsa de Londres van ser suspeses ahir i ara s’intentarà trobar un comprador que vulgui fer-se càrrec de la companyia; en cas contrari haurà de tancar.

A banda de la possible pèrdua de 300 llocs de treball en cas d’abaixar la persiana a les 16 botigues que té a Irlanda, també ha sorgit el problema derivat del fet que l’administrador hagi decidit de no acceptar els vals (vouchers) de diferents imports que molts clients van comprar abans de Nadal com a regal. Tanmateix i segons les organitzacions de consumidors, aquells que van pagar els vals mitjançant una targeta de crèdit haurien de poder recuperar l’import contactant amb el banc emissor.

** Actualització 11h00 ** La National Consumer Agency irlandesa ha emès un comunicat dient que les botigues d'HMV a Irlanda no formen part de la mateixa entitat jurídica que les del Regne Unit i que per tant no estan en situació d'administració. Així doncs haurien d'acceptar els vals de regal però, de tota manera, la botiga de Grafton Street (Dublin 2) romania tancada aquest matí i sembla ser que no obrirà fins que es no nomeni un administrador per a l'entitat irlandesa del grup HMV. 

HMV va ser fundada a Londres fa 92 anys i té unes 250 botigues repartides entre Irlanda i el Regne Unit. La cadena havia estat una icona de la venda de música a Dublin, on va establir-se l’any 1986, però el seu declivi va començar arran de l’auge de les descàrregues a internet, tant legals com il·legals, que han fet del tot insostenible el seu model basat en la venda física a través de botiga. De tota manera els experts se’n fan creus que hagi pogut aguantar tant de temps.

Font: RTÉ

Torna a dalt