Només dues famílies renuncien al subsidi per fills

Només dues famílies renuncien al subsidi per fills La ministra de Benestar Social Joan Burton / Foto: Labour

Segons dades del departament de Benestar Social, de les més de 600.000 famílies que reben el subsidi per fills només n’hi ha hagut dues que hi hagin renunciat. El subsidi, anomenat child benefit i amb un cost anual per a l'Estat de 2.000 milions d’euros, es paga a tothom qui tingui fills independentment de la renda disponible i aquest fet va ser criticat pel director general de Ryanair Michael O’Leary que denunciava que era un malbarat de diners públics

Com a exemple s’hi posava a ell mateix, pare milionari de 4 fills i que per tant, fins ara ha cobrat 588 euros mensuals que no necessitava; a partir d'aquest mes seran 530 amb les retallades introduïdes al Pressupost 2013. La resposta de la ministra de Benestar Social, Joan Burton, va ser que només calia que O’Leary li enviés una carta afectuosa dient que renunciava al subsidi.

Benestar Social només ha informat del nombre de renúncies però no han donat ni noms ni raons. Per la seva banda, la portaveu d’O’Leary ha declinat dir si una de les dues famílies era la del capitost de Ryanair.

Font: Irish Independent

Torna a dalt