Augmenta la venda per Nadal per primera vegada en 5 anys

Augmenta la venda per Nadal per primera vegada en 5 anys El Brown Thomas nadalenc a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Sembla ser que els consumidors comencen a recuperar una mica la confiança i el gremi comercial Retail Excellence Ireland ha afirmat que els seus associats han notat un increment de vendes respecte als anys anteriors, sobretot durant aquest últim cap de setmana abans de Nadal. Avui s’espera que sigui un dia frenètic amb compres fins al darrer minut, és a dir, les 6 de la tarda en la majoria de casos; a més, un 70% dels establiments de les àrees urbanes obriran per Sant Esteve.

Una de les raons de l’increment de vendes podria ser que algunes botigues han començat les rebaixes abans del que és habitual, éssent la roba de dona i les sabates els productes amb més descomptes, de fins a un 70%. També s’ha de tenir en compte la pèrdua de valor de l’euro respecte de la lliura esterlina per la qual cosa s’ha produït un augment de la clientela nord-irlandesa, fet que es confirma amb les dades dels comerciants de Belfast afirmant que han perdut un 30% de volum de negoci.

Els productes que més èxit han tingut són els electrònics, sobretot els més pràctics i que són necessaris per al dia a dia; també els de luxe, tot i que en menor quantitat. El que és evident és que els productes “últim crit” a un preu elevat són un record d’una altra època.

Font: RTÉ

Torna a dalt