El govern dóna la tercera carbassa a Ryanair per Aer Lingus

El govern dóna la tercera carbassa a Ryanair per Aer Lingus Un avió d'Aer Lingus i un de Ryanair a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Potser fruit de la greu situació per la que passen les finances públiques aquesta vegada el govern irlandès havia estat més receptiu i dubitatiu amb l’oferta de compra del seu paquet accionarial del 25.1% a Aer Lingus per part de Ryanair però, finalment, ha tornat a donar carbassa al malvat O’Leary per tercera vegada.

El ministre de Transport, Leo Varadkar, ha justificat la decisió dient que acceptar l’oferta de Ryanair hauria estat un mal negoci per a Irlanda. L’aerolínia dirigida per O’Leary oferia 694 milions d’euros per la resta de les accions amb la qual cosa la valoració de la part estatal era d’uns 174 milions.  

Nogensmenys, això no vol dir que no hi pugui haver adquisició però només seria possible amb una carambola poc probable. Primer de tot s’haurà d'esperar a la decisió de la Comissió Europea en relació a les lleis antimonopoli i després, en cas que hi donés el vistiplau, seguint la legislació irlandesa Ryanair hauria de convèncer un 90% dels accionistes. Si tenim en compte que el govern en té un 25% primer hauria de vendre aquesta participació a algú i després el comprador li hauria de vendre a Ryanair.

Font: RTÉ

Torna a dalt