Denuncien que els hospitals cobren 75 euros per sessió de quimio

Denuncien que els hospitals cobren 75 euros per sessió de quimio El nou Mater Hospital a North Circular Road, Dublin 7 / Foto: Liffey

L’Irish Cancer Society (ICS) ha alertat que la utilització d'empreses de cobradors de morosos per part del Servei de Salut (HSE) incrementa l’angoixa dels qui pateixen la malaltia. Segons l’ICS, alguns hospitals cobren 75 euros per sessió de quimioteràpia i fins i tot n’hi ha que demanen els diners per avançat, amb la qual cosa es podria donar el cas que alguns pacients decidissin deixar el tractament en no poder pagar-lo.

El problema afecta sobretot aquells que no tenen targeta sanitària amb assistència gratuïta i als que no tenen cap assegurança privada. El sistema sanitari irlandès permet als hospitals de cobrar 75 euros per dia fins a un màxim de 750 euros anuals tot i que, agreujant encara més la situació als pacients, a partir de gener alguns hospitals apujaran la tarifa a 80 euros per sessió amb un màxim anual de 800 euros.

John McCormack, director general de l’ICS, ha denunciat que l’HSE ha anat massa lluny i ha explicat que els pacients ja han de fer front a altres costos com transport i aparcament; a més, la majoria han hagut de deixar la feina i els seus ingressos són limitats. Les demandes d’ajuda econòmica rebudes per l’entitat han augmentat un 36% en els últims 3 anys i l’import total desemborsat ja arriba al milió d’euros anual.

Font: Irish Times

Torna a dalt