Dunnes Stores paga el deute i se salva de la liquidació

Dunnes Stores paga el deute i se salva de la liquidació Establiment Dunnes Stores al centre de Dublin / Foto: Liffey

La sol·licitud de liquidar la cadena de grans magatzems i supermercats Dunnes Stores ha estat retirada després que l’empresa hagi pagat els 21,6 milions d’euros que li reclamava Holtglen Ltd., una promotora que va construir el centre comercial Ferrybank a Kilkenny havent acordat que Dunnes hi obriria un gran establiment que fes de reclam a fi de crear demanda i que s’hi establissin altres comerciants.

Un cop acabada la constucció Dunnes va incomplir l’acord en considerar que el centre comercial era un desastre, tant econòmicament per la crisi com per problemes de permisos urbanístics. Aquesta acció va provocar la fallida de Holtglen Ltd. que, com moltes empreses constructores irlandeses, va haver de transferir els seus actius i passius al banc públic d’actius tòxics, la NAMA.

La NAMA, amb tota la seva força i autoritat, va portar el cas als jutjats demanant la liquidació de Dunnes si no pagava el deute. En un primer moment Dunnes, mitjançant la seva directora general Margaret Heffernan, va assegurar que no pagarien i que li costava de creure que un ens estatal volgués posar en perill un imperi que dóna feina a 18.000 persones i que és una institució a Irlanda però, finalment, va pagar dijous al vespre.

Font: Newstalk

Torna a dalt