Multa a Tesco per fer comparacions poc acurades

Multa a Tesco per fer comparacions poc acurades Tesco anunciant que iguala el preu d'Aldi / Foto: Liffey

Qualsevol persona que vagi a comprar a un supermercat de la cadena britànica Tesco veurà com, molt sovint, a les etiquetes que hi ha als prestatges mostrant el preu d’un producte també hi ha una comparació amb el preu de la competència però amb un acarnissament especial amb els alemanys Aldi i Lidl. L'estratègia de Tesco no és vendre a un preu inferior sinó igualar-lo i trencar així el mite que els alemanys són més barats.

Però algunes accions de Tesco no van agradar gens a Aldi que, després de voler trobar una solució amistosa i no rebre cap resposta, va anar al jutjat denunciant que les comparacions de Tesco eren enganyoses perquè no feien referència al mateix producte o al mateix pes. Ara la Divisió Comercial de l'Alt Tribunal ha donat la raó a Aldi i ha multat Tesco amb 150.000 euros.

Tesco ha acceptat la resolució judicial i ha dit que gràcies a aquest cas ara ja se sap quines són les normes bàsiques a l'hora de fer publicitat d'aquesta mena i s'ha compromès a comparar exactament els mateixos productes, fet que ja es pot veure als seus establiments (foto). També estarà obligada a posar el preu per quilo en cas que el pes sigui diferent i no podrà utilitzar preus que la competència no hagi utilitzat en els darrers 15 dies.  

Per la seva banda Aldi ha assegurat que està a favor de fer comparacions sempre i quan siguin acurades, justes i no confonguin el consumidor. També ha anunciat que els 150.000 euros els donarà a l’ONG Saint Vincent de Paul.

Font: Irish Independent

Torna a dalt