Poques sorpreses al Pressupost 2013, tot molt repartit

Poques sorpreses al Pressupost 2013, tot molt repartit El ministre Michael Noonan (esquerra) presentant el Pressupost / Foto: Merrion Street

El govern ja havia anunciat que aquest seria el pressupost més auster de la història, avançant que seria dur però just. Les novetats han estat sobretot en l’augment d'impostos al consum de certs productes com el vi (s'apuja la taxa 1 euro per ampolla), la cervesa o cidra (10 cèntims per pinta) i el tabac (10 cèntims per paquet).

Aquells que tinguin una Medical Card (targeta sanitària), actualment amb medecines de franc, hauran de pagar 1,50 euros per recepta (ara paguen 50 cèntims) i es retirarà la targeta als majors de 70 anys a partir d'un cert nivell de renda. La nova taxa de l'habitatge es basarà en el valor de l'immoble al que s'aplicarà un percentatge del 0.18% o del 0.25% si el valor és superior a 1 milió d’euros. També s'apugen alguns impostos relacionats amb l'automòbil com assegurança i circulació però el del carburant es manté sense canvis, tant dièsel com benzina.  

Per la banda de les retallades hi ha la reducció de 10 euros mensuals en el subsidi per fills passant de 140 euros a 130 (pel primer fill). A destacar que no hi ha hagut canvis en l’IRPF (Income Tax) ni en les prestacions de Benestar Social per a aturats que són, majoritàriament, els que més havien rebut els anys anteriors.  

Torna a dalt