Els pubs proposen un impost del 15% per als off-licence

Els pubs proposen un impost del 15% per als off-licence Un off-licence al nord de Dublin / Foto: Liffey

El canvi d’hàbits a l’hora de consumir alcohol a causa de la crisi ha provocat que els pubs cada vegada ho tinguin més difícil per sobreviure i és que força gent prefereix anar a comprar les begudes alcohòliques a un establiment autoritzat, un off-licence, per després consumir-les a casa que no pas anar al pub. Les conseqüències d’això han estat el tancament de centenars de pubs i la pèrdua de milers de llocs de treball.

Així doncs i amb els ulls posats en el Pressupost 2013, l’Associació de Propietaris de Pubs va proposar al departament d’Economia que introduís un impost del 15% sobre la venda de begudes alcohòliques als off-licence o supermercats. Fins i tot van presentar un càlcul de l’import que es podria recaptar basat en les dades de l’Oficina Central d’Estadística per al 2011: per a unes vendes totals de 1.600 milions d’euros s’haurien recaptat uns 240 milions.

Com era d’esperar, els possibles damnificats, els off-licences, no han tardat a reaccionar i han explicat que la seva situació no és, ni de bon tros, de flors i violes. Segons explica el portaveu de la National Off-Licence Association, només en els darrers 4 anys han tancat 75 empreses i s’han perdut 3.000 llocs de treball.

Tanmateix, tot apunta que el govern no farà cas ni als uns ni als altres i apujarà l’impost sobre tot l’alcohol independentment d’on es vengui, pubs, off-licences o supermercats.

Font: Irish Times

Torna a dalt