Empreses a punt de fer fallida per a instal·lar comptadors d’aigua

Empreses a punt de fer fallida per a instal·lar comptadors d’aigua Adhesiu cridant al boicot a pagar l'aigua / Foto: Liffey

La instal·lació de comptadors d’aigua a 1.05 milions de llars a partir del juliol vinent crearà uns 2.000 llocs de treball repartits en 350 equips diferents de com a mínim 4 membres. El govern triarà els contractistes principals que supervisaran la feina feta per petites i mitjanes empreses del sector de la construcció; les pimes amb més possibilitats d’obtenir subcontractes, valorats en uns 400.000 euros anuals per equip, seran les que estiguin a punt de fer fallida, en un intent de reactivar l'economia.

Fer pagar per l’aigua als particulars, ara només paguen les empreses, és una de les mesures incloses a l’acord entre el govern irlandès i el Fons Monetari Internacional per tal de rebre ajuda econòmica. Tanmateix, aquest assumpte ha generat força preguntes que de moment no han obtingut una resposta clara per part de l’administració. A més, no hi ha gaire informació sobre la ubicació de les canonades i s’hauran d’obrir molts carrers; es calcula que el cost total voltarà els 500 milions d’euros.

Per exemple, la instal·lació a tots els habitatges no acabarà fins a final del 2016 però està previst començar a cobrar a partir del 2014. Com? De moment s’ha parlat d’una tarifa plana igual per a tothom o també aplicar un barem segons el tipus d’habitatge i el nombre de residents; aquest darrer serà els cas dels veïns de blocs d’apartaments perquè no no és factible fer una instal·lació individual.

Font: Irish Independent

Torna a dalt