Demanen liquidar Dunnes Stores per impagament

Demanen liquidar Dunnes Stores per impagament Botiga Dunnes Stores al centre de Dublin / Foto: Liffey

Un dels bucs insígnia del sector supermercats a Irlanda, Dunnes Stores, haurà de defensar-se al jutjat el proper 14 de desembre després que el banc estatal d’actius tòxics, la NAMA, hagi sol·licitat la liquidació de l’empresa per impagament d’un deute de 21,6 milions d’euros contret amb la constructora Holtglen Ltd, empresa que actualment és a mans de la NAMA.

El cas es remunta a l’any 2007 quan Dunnes Stores va acordar amb Holtglen Ltd que obriria una gran botiga al Ferrybank Shopping Centre de Kilkenny però, un cop acabada la seva construcció en plena crisi, Dunnes va adduir motius de viabilitat econòmica i de problemes de permisos urbanístics per no obrir-hi cap supermercat. En perdre el seu principal reclam, el centre comercial va patir una disminució de valor i Holtglen Ltd va haver de ser salvada per la NAMA, que va quedar-se els actius i els passius de la constructora.

Per la seva banda la directora general de Dunnes, Margaret Heffernan, ha mostrat la seva incredulitat per aquest afer i ha dit que la sol·licitud de liquidació no té cap sentit perquè només s’ha de presentar quan l’empresa és insolvent i no és el cas. També ha recordat que les botigues del grup donen feina a 18.000 persones, que paguen molts impostos i que seria una mica paradigmàtic que un organisme públic destruís ocupació en l’actual clima econòmic.

Font: RTÉ

Torna a dalt