Els llogaters d’habitatge social deuen 20 milions

Els llogaters d’habitatge social deuen 20 milions Bloc d'habitatges socials al centre de Dublin / Foto: Liffey

Si al fet de la gent que creu que l’administració pública li ha de resoldre els seus problemes d’habitatge li sumem la poca traça dels funcionaris municipals per cobrar els deutes el resultat final és que a l’ajuntament de Dublin, que gestiona un stock de 24.000 immobles, li deuen uns 20 milions d’euros en lloguer. D’aquest import, 18,35 milions corresponen a endarreriments de més de 12 setmanes.

Quan s’estudien les xifres amb més detall es pot veure que hi ha 309 llogaters que deuen més de 10.000 euros i el deutor número 1, probablement a punt d’estampar el seu nom al Llibre Guinness dels Récords, acumula un deute de 32.401 euros. El morós més habitual viu en una casa de tres habitacions a la banda nord de la capital.

Malgrat mostrar la seva preocupació pels 20 milions d’euros que li deuen l’ajuntament és conscient de les dificultats econòmiques de molta gent i només fa fora dels immobles aquells que no paguen tot i tenir ingressos suficients per a fer-ho. En aquest cas l’exemple habitual és el d’un home solter que viu en un apartament a la north inner city (la banda nord del centre) amb un deute d’entre 1.822 i 10.260 euros.

Font: Evening Herald

Torna a dalt