National Irish Bank tanca les seves vint-i-set oficines

National Irish Bank tanca les seves vint-i-set oficines Antiga oficina del NIB a Baggot Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Continua l’adaptació de les entitats financeres al temps de crisi amb tancament, normalment esglaonat, de les oficines considerades prescindibles o amb pocs clients, sobretot en zones rurals. Però el National Irish Bank (NIB) ha pitjat l’accelerador i ha tancat totes les seves sucursals, exactament vint-i-set, de cop. A més, ha canviat el nom i ha passat a dir-se com la casa matriu a Dinamarca, Danske Bank.

Tanmateix, mantindrà la seva activitat comercial a Irlanda però a partir d’ara els seus clients hauran d’anar a fer les gestions a les oficines de correus o utilitzar altres mitjans com internet i banca telefònica; l’única presència física seran els 9 petits centres d’assessorament que obriran a les principals ciutats de la República.

El NIB va ser comprat pel Danske Bank en època de bonança amb la intenció de quedar-se amb una part del pastís immobiliari però els escandinaus van enganxar-se els dits amb l’esclat de la bombolla; des de llavors han intentat reduir al màxim les seves operacions i han acomiadat bona part de la plantilla a través de baixes incentivades, 100 persones amb aquest tancament total d'oficines.

Font: RTÉ

Torna a dalt