Els caixers automàtics s’adapten al temps de crisi

Els caixers automàtics s’adapten al temps de crisi Un caixer automàtic d'AIB / Foto: Liffey

Fa uns anys Ulster Bank i AIB eren de les poques entitats bancàries que dispensaven bitllets petits, fins i tot de només 5 euros, però la resta de bancs van apuntar-se a la cultura de nou ric de molts irlandesos i com que només hi havia bitllets de 50 euros qui anava al caixer havia de treure com a mínim aquest import o múltiples de 50.

Darrerament, amb la crisi i amb molta gent vivint econòmicament al límit, els bancs havien rebut queixes de clients que es trobaven que quan anaven a un caixer només tenien l’opció de treure 50 euros però no tenien prou saldo, amb la qual cosa no podien treure res. Així doncs, Bank of Ireland ha estat la darrera entitat en apuntar-se a la cultura del “tenner” (bitllet de 10 euros) per facilitar la vida als seus clients.

Els caixers automàtics van començar a proliferar a Irlanda a principi dels vuitanta i malgrat no tenir molt bona rebuda per la pèrdua de contacte humà, avui formen part del paisatge. El primer el van instal·lar a l’Stillorgan Shopping Centre, al sud de Dublin, que va aixecar l’expectació de molts curiosos que pensaven que darrere de la pantalla hi havia algú amb veu de robot.

A més, no només n'hi ha a les oficines bancàries sinó també a l’interior de la majoria de “convenience stores” (supermercats petits de barri) on el propietari posa part de la recaptació al caixer i quan algú treu diners el banc carrega l'import al compte de qui els treu i l'abona al compte del propietari de l'establiment. Bàsicament, es una manera que tenen els botiguers d’ingressar els diners al compte corrent sense haver d’anar al banc. 

Font: Irish Times

Torna a dalt