El valor anual dels robatoris a botigues supera els 500 milions

El valor anual dels robatoris a botigues supera els 500 milions Rètol recordant que els xoriços seran processats / Foto: Liffey

Segons xifres de la patronal Ibec cada any es produeixen robatoris als conjunt de botigues a Irlanda per un valor de més de 500 milions d’euros, amb la qual cosa es demana al govern que implementi mesures que facin caure tot el pes de la llei sobre els xoriços (shoplifters), sobretot tenint en compte que n’hi ha molts que són reincidents.

Retail Excellence Ireland, la divisió de Comerç d'Ibec, ha publicat un informe a partir d’una enquesta realitzada entre 33 empreses que tenen uns 800 establiments comercials amb 67.500 treballadors on queda pal·lès l’increment de robatoris i el seu valor en els darrers anys: s’ha passat del 380 milions d’euros l’any 2005 fins als més de 500 milions actuals.

A més, sembla ser que aquestes xifres no són reals perquè molt sovint els robatoris no es denuncien si el seu valor és molt petit atès que els costos d’un procés judicial perdent hores de feina seria massa elevat. Bona part dels productes robats acaben éssent revenuts al mercat negre i un 39% de les empreses han reconegut que alguns dels empleats han comès els delictes.

En l’informe se citen mesures adoptades pels comerciants com la distribució dels locals col·locant segons quins productes en llocs específics o posar etiquetes electròniques en els productes més cars. També es descriuen alguns mètodes utilitzats pels delinqüents com el de robar en grup anant a un poble determinat i fer una “volta” per totes les botigues.

Font: Irish Times

Torna a dalt