El fons de pensions de l’Anglo Irish és tota una paradoxa

El fons de pensions de l’Anglo Irish és tota una paradoxa L'edifici que havia de ser la nova seu de l'Anglo Irish a Spencer Dock, Dublin 1 / Foto: Liffey

El contribuent irlandès ha injectat uns 35.000 milions d’euros a l’Irish Bank Resolution Corporation, conegut per tothom pel seu antic nom d’Anglo Irish Bank, per tapar el forat sorgit de les males pràctiques que eren marca de la casa durant el anys bojos del Celtic Tiger però no tot es feia malament al banc i els seus propis calers els gestionava impecablement.

Aquesta és la conclusió a la que s’arriba a partir de l’auditoria sobre plans de pensions realitzat per la consultora Lane Clark & Peacock Ireland que ha trobat que l’Anglo Irish Bank figura en primera posició pel que fa a la disponibilitat de fons per fer front a les obligacions actuals i futures del seu pla de pensions, éssent del 100%.

Altres entitats públiques a la zona alta de la classificació són el Banc Central amb un 95% i RTÉ amb un 94%. Per la banda baixa hi ha l’ens estatal que gestiona els boscos d’Irlanda, Coillte, que només té fons per a cobrir una mica més del 50% de les seves obligacions.

Font: Irish Independent

Torna a dalt