Tisorada al bonus que reben els fills de parts múltiples

Tisorada al bonus que reben els fills de parts múltiples La ministra de Benestar Social Joan Burton / Foto: Labour

Els bessons i tots els fills nascuts en parts múltiples seran les properes víctimes de la crisi i el subsidi addicional que reben respecte als naixements d’un sol nadó notarà els efectes de la tisora. El subsidi per fill que reben els pares de bessons és 1.5 vegades el que reben els que no tenen bessons, és a dir, que cobren 210 euros mensuals per cada bessó en lloc dels 140 euros que rebrien per fill si només en tinguessin un.

També afectarà qualsevol naixement múltiple a partir de tres nadons i es pagarà 140 euros per barba en lloc dels 280 actuals (el doble). Amb aquesta mesura el departament de Benestar Social espera estalviar uns 26 milions d’euros anuals que surten de pagar el bonus als 28.500 beneficiaris que són bessons, trigèmins, etc. De tota manera les famílies amb menys recursos podrien rebre un complement.

Aquesta tisorada és la segona que afecta aquest col·lectiu i en el pressupost estatal de l’any passat el govern ja va suprimir el pagament especial (once off) de 635 euros per al naixement, per quan els menors feien quatre anys i per quan en feien dotze, amb la qual cosa l’Estat s’ha estalviat 4 milions d’euros.   

Font: Irish Times

Torna a dalt