Comptador de llum i gas "pay-as-you-go" per a tothom

Comptador de llum i gas "pay-as-you-go" per a tothom La seu corporativa de Bord Gáis a Dublin 2 / Foto: Liffey

Tant l’empresa d’electricitat Electric Ireland com la de gas Bord Gáis tenen plans per permetre als seus clients d’instal·lar un comptador prepagament que es podrà anar recarregant amb crèdit com si fos un telèfon mòbil. Així s’evitarà la situació actual en què les famílies no saben quant han gastat fins que els arriba la sorpresa al final del període de facturació que inclou dos mesos.

Electric Ireland ha afirmat que aquests comptadors estaran disponibles per a tothom quan hi hagi una demanda suficient però que de moment només ho permetran als qui vagin endarrerits amb els pagaments. Pel que fa a Bord Gáis, només hauran de pagar per la instal·lació, 110 euros, aquells que, tot i estar al dia amb els rebuts, vulguin el comptador “pay-as-you-go”.

Aquestes mesures s’emmarquen dins del pla de xoc que han creat les companyies energètiques a fi d’evitar el tall de subministrament per impagament, sobretot a l'hivern, puix que aquest sistema permet a les famílies de controlar millor el seu consum. Segons les dades facitilitades per Electric Ireland, Bord Gáis i Airtricity, hi ha un total 276.000 persones amb endarreriments.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt