El contribuent continua pagant el deute dels bancs

El contribuent continua pagant el deute dels bancs Protesta del Sinn Féin a l'oficina d'AIB a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: An Phoblacht

Com ja va éssent habitual a cada termini de pagament de deute de quasevol banc nacionalitzat, el Sinn Féin va organitzar una protesta a diverses seus d’AIB per denunciar que el contribuent irlandès continua fent-se càrrec de pagar uns diners que, en principi, no s’haurien de tornar perquè els bons, comprats en gran part per inversors institucionals estrangers, no estaven garantits.

En aquesta ocasió AIB, propietat en un 99.8% de l’Estat, va confirmar el pagament de 1.000 milions d’euros amb la qual cosa l’import total que els bancs irlandesos han pagat durant el 2012 ja arriba als 18.000 milions. Simpatitzants del Sinn Féin van ocupar ahir al migdia les oficines de la seu corporativa d’AIB a Ballsbridge (Dublin 4) i també van enfilar-se per la paret exterior de l’oficina que el banc té a O’Connell Street (Dublin 1).

Segons Pearse Doherty, portaveu del Sinn Féin en assumptes econòmics, el govern ha fracassat a l’hora de gestionar la crisi del deute bancari i ja fa temps que hauria d’haver implementat un pla per tractar el problema dels bons fent saber als inversors que el govern no seria capaç de tornar els diners. Va acabar sentenciant que el deute privat dels bancs no hauria de ser pagat amb diner públic.

Font: Irish Times

Foto original

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt