Menage à trois al cel irlandès: Ryanair, Etihad i Aer Lingus

Menage à trois al cel irlandès: Ryanair, Etihad i Aer Lingus Un avió d'Aer Lingus i la cua d'un d'Etihad a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Les notícies en afers aeris a Irlanda continuen tenint a Ryanair, Etihad i Aer Lingus com a protagonistes i les dues primeres, que es volen casar amb la bella aerolínia del trèvol, van posant les cartes sobre la taula. El darrer moviment d’Etihad, companyia de la Unió dels Emirats Àrabs, havia estat interessar-se per comprar el paquet accionarial del 25% que el govern té a Aer Lingus, la mateixa part del pastís que vol el malvat O’Leary.

Però es veu que els àrabs no en tenen prou amb el 25% del govern i ara també volen comprar el 29.4% que Ryanair té a Aer Lingus o una part perquè, segons la llei, hi ha un límit de títols borsaris que un mateix accionista pot controlar i si Etihad ho comprés tot -57.4% comptant el 3% que ja té- depassaria el topall màxim. Per la seva banda Ryanair ha començat un període de consulta amb la Unió Europea per tal d’estudiar si controlar Aer Lingus infringiria la llei antimonopoli.

De moment els d’Abu Dhabi i Aer Lingus ja han començat a treballar plegats i a final de juliol van arribar a un acord per compartir codis que obriran les portes de l’Orient Mitjà, Àsia i Australàsia als irlandesos i noves rutes europees als àrabs.

Font: Newstalk

Torna a dalt