El subsidi per fills el continuarà cobrant tothom

El subsidi per fills el continuarà cobrant tothom La ministra Joan Burton / Foto: Labour Party

La ministra de Benestar Social Joan Burton ha desmentit els rumors que han circulat darrerament dient que el seu departament estava preparant un mecanisme a través del qual els ciutadans més rics serien convidats a renunciar a rebre el subsidi per fills. Burton ha dit que no hi ha cap manera de saber qui de les 115.000 persones que guanyen més de 100.000 euros a l’any reben el subsidi atès que les dades de Benestar Social i Hisenda no estan enllaçades.

El fet que absolutament tothom cobri el “Child Benefit” independentment de la renda va ser criticat pel director general de Ryanair Michael O’Leary que va denunciar que no tenia cap sentit pagar a la gent rica que no necessitava els diners i va posar-se a ell mateix, que té quatre fills, com a exemple. Actualment hi ha 600.000 famílies receptores d'aquest subsidi per 1.1 milions de menors.

De moment l’única manera de renunciar a rebre el pagament és no sol·licitar-lo quan neix el nadó o enviant una carta a la secció que s’encarrega de gestionar-lo demanant que aturin les transferències.

Font: Irish Independent

Torna a dalt