Els bancs comencen a cobrar els lloguers

Els bancs comencen a cobrar els lloguers EBS, una de les entitats implicades / Foto: Liffey

Els bancs AIB, EBS i Bank of Ireland han començat a contractar agències que persegueixen els deutors que no paguen perquè vagin a cobrar els lloguers directament dels inquilins ignorant-ne el propietari i així evitar que els que van comprar un habitatge com a inversió continuïn fent-se l’orni a l’hora de pagar la hipoteca. Segons fonts del sector, els cobradors s’emporten una comissió del 20% sobre l'import recaptat.

Nogensmenys, Threshold, una ONG que defensa els interessos dels llogaters, ha denunciat que aquesta pràctica exposa la gent a ésser intimidada i ha deixat entreveure que fins i tot podria ser il·legal perquè la llei diu que és el propietari el qui ha de nomenar una persona que vagi a cobrar el lloguer.

Per la seva banda, els bancs han dit que aquesta mesura és una resposta a la mà dura demanada el passat mes de març pel governador del Banc Central, Patrick Honohan, però que només es centraran en les empreses d’inversió que tenen gran quantitat d’actius immobiliaris. En principi qui només tingui un habitatge o dos no s’hauria de preocupar.

Font: Irish Times

Torna a dalt