La NAMA és la cadena amb més hotels a Irlanda

La NAMA és la cadena amb més hotels a Irlanda Cartell contrari a la NAMA / Foto: Liffey

Responent a una pregunta parlamentària del diputat per Kerry Sud, Michael Healy-Rae, el ministre d’Economia Michael Noonan ha revelat que la cadena hotelera amb més establiments a Irlanda és la NAMA, l’agència estatal que ha arreplegat bona part dels actius tòxics sorgits en esclatar la bombolla immobiliària. En total són 121, n’hi ha 117 en funcionament i 4 que han tancat.

Tenint en compte que a tot el país hi ha uns 900 hotels la NAMA controla un 13% del sector i això ha creat malestar entre els hotelers privats que han inundat de queixes l’Autoritat de la Competència (CA) per l’impacte negatiu que aquest fet genera als seus negocis empenyent-los cap a la fallida. Tanmateix, Noonan ha assegurat que la influència de la NAMA en la gestió dels hotels és mínima tot i que té poder per fer els canvis que cregui necessaris a fi d’obtenir el millor rendiment de la inversió.

Segons el portaveu de turisme de l’opositor Fianna Fáil, Timmy Dooley, la competència deslleial dels hotels de la NAMA han provocat que molts establiments amb prou feina puguin cobrir els costos variables i demana que l’Estat es vengui tots els hotels per d’aquesta manera recuperar part dels diners i restablir una situació d’igualtat entre els diversos actors del sector.

Font: Evening Herald

Torna a dalt