Tesco i M&S obren la caixa dels trons apujant salaris

Tesco i M&S obren la caixa dels trons apujant salaris El Tesco de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

El fet que les cadenes britàniques Tesco i Marks&Spencer (M&S) hagin acordat amb el sindicat Mandate apujar el salari als seus treballadors ha obert la caixa dels trons al sector dels gran magatzems i ara el mateix sindicat també ha demanat un augment del 2.5% per a més de 8.000 dels seus afiliats, més concretament 3.500 al Penneys, 700 a Boots i 4.500 a Dunnes Stores. Mandate espera que l’any vinent més de la meitat del seus representats hauran vist incrementada la paga.

Segons Gerry Light, l’ajudant del secretari general, el sindicat està satisfet per les negociacions dutes a terme amb Tesco i M&S i ha anunciat que, de moment, Penneys i Boots ja han acordat iniciar una ronda de converses; en el cas de Boots no tenen excusa perquè ja han aplicat un increment del 2% al Regne Unit. D'altra banda, la irlandesa Dunnes Stores encara no ha contestat. Light ha emfatitzat que ja era hora que treballadors que treballen dur i que cobren 20.000 euros a l’any rebin una recompensa.

Els qui ho tenen pitjor per a rebre un increment salarial són els que treballen al petit comerç perquè com alerta David Fitzsimons, director de l’organització del ram Retail Excellence Ireland, la majoria de botigues amb prou feina poden sobreviure al clima de crisi econòmica i no s’espera que s’apugin els salaris fins abans del 2014.

Font: Irish Independent

Torna a dalt