Polèmica per la quota de multes a Dún Laoghaire

Polèmica per la quota de multes a Dún Laoghaire Vista de Dún Laoghaire, Subcomtat de Dún Laoghaire-Rathdown / Foto: Liffey

El concurs públic obert pel Dún Laoghaire-Rathdown County Council (DLRCC), administració local del terç sud del comtat de Dublin, ha generat força polèmica per una de les condicions que haurà de complir l’empresa que es faci càrrec de posar multes d’aparcament i és que hi ha una quota mínima de 32.400 sancions anuals a emetre si no es vol ser penalitzat a l’hora de cobrar la factura de dotze mesos de feina. En aquest cas la “multa” seria de 1.200 euros per cada 100 multes per sota de la quota.  

Els comerciants de la zona han mostrat la seva preocupació perquè aquesta mesura podria fer reduir encara més el seu volum de negoci; de fa temps el centre de Dún Laoghaire ha vist com molts comerços han anat abaixant la persiana éssent una de les causes principals el cost d’aparcament que fa que els clients potencials vagin a d’altres llocs amb més facilitats per aparcar el cotxe mentre van a comprar.

Des del county council s’han defensat dient que la quota de 2.700 multes mensuals és una part essencial de la seva gestió del trànsit que representa una xifra inferior a les multes que s’emeten actualment i han recordat que els infractors tenen un benèvol període de gràcia de 15 minuts. A més, no hi ha cap incentiu econòmic per a l’empresa adjudicatària de passar la quota.

Font: Irish Times

Torna a dalt