El sector bancari continua ajustant-se a la realitat

El sector bancari continua ajustant-se a la realitat Oficina del National Irish Bank a Lower Baggot Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Els grans canvis en el secror bancari irlandès han obligat el National Irish Bank a tancar bona part de la seva xarxa d’oficines i a les 25 sucursals clausurades el desembre del 2009 ara se n’hi afegiran 20 més, fet que suposarà la pèrdua d’uns 100 llocs de treball via baixes voluntàries. També canviarà el nom i es dirà com el banc matriu, Danske Bank.

Els clients podran interactuar amb el banc a través del Centre de Banca Personal, que recull les noves tendències en banca al detall amb la majoria de transaccions realitzant-se de manera virtual sense cap necessitat d'anar a l'oficina i segons fonts de l’entitat, la majoria dels seus clients ja utilitzen les eines disponibles a internet.

Per la seva banda el treballadors d’AIB han amenaçat amb una vaga si no hi ha canvis als plans de l’entitat que, a més de voler acomiadar 2.500 empleats, també vol mantenir l’actual congelació salarial fins a final del 2014 i reduir els beneficis relacionats amb les pensions. Segons els treballadors, durant els tres darrers anys ja s’ha fet prou sacrificis.

Font: Newstalk

Torna a dalt