Els inversors estrangers ignoren la Irlanda rural

Els inversors estrangers ignoren la Irlanda rural Abbeylara (Co. Longford), cap inversor en dos anys / Foto: Jonathan Billinger via geograph.ie

Responent a una pregunta parlamentària del diputat del Fianna Fáil per Cork Michael McGrath, el ministre d’Empresa Richard Bruton ha donat unes dades que evidencien que els empresaris estrangers que visiten Irlanda a la recerca d’un lloc per a fer-hi una inversió no els atrauen gens les zones de pagès i tiren cap a les grans ciutats, que s’emporten el 84% de les visites.

Fins a final de maig, de les 152 visites comptabilitzades per l’IDA, l'agència que gestiona la inversió estrangera, 85 van ser a Dublin, 17 a Cork, 12 a Limerick i Waterford i 10 a Galway. En total hi ha 12 comtats que no han rebut cap visita en els 5 primers mesos d'enguany i n’hi ha 3, Wexford, Roscommon i Longford, que no han vist el pèl a cap inversor en els darrers dos anys.

Segons el ministre Bruton, la raó d’aquest comportament és que quan es fa una gran inversió d’alta qualitat el concepte d’economia d’escala és crucial i les grans corporacions empresarials sempre cerquen accés fàcil a una nombrosa força de treball qualificada, una infraestructura física i digital de primera i la proximitat d’una xarxa de serveis professionals i de suport. Bruton assegura que l’IDA intenta influir en la localització de les inversions però la decisió final la té l’empresa.

Font: Irish Times

Foto original

Torna a dalt