Cerquen patrocinadors per a la presidència irlandesa de la UE

Cerquen patrocinadors per a la presidència irlandesa de la UE Presentació de la votació per al logo de la presidència irlandesa / Foto: Merrion Street

Com qualsevol grup que es reuneix de tant en tant a casa d’un dels amics o socis, la presidència de la Unió Europea també va per torns i el primer semestre de l’any vinent li toca a Irlanda. En una altra època no hauria estat cap problema i s’hauria organitzat el semestre al crit d’”aquí que no falti de res!” però la situació econòmica de les finances estatals ha fet que els 60 milions d’euros que costarà la festa, excloent-ne despeses de seguretat, sigui un veritable malson per al govern.

Així doncs i amb una gran visió comercial per part dels funcionaris del departament d’Afers Estrangers, s’ha obert un concurs públic a la recerca de patrocinadors que vulguin publicitar el seu nom en els diversos actes de la presidència irlandesa. Segons fonts del departament, s’accepta qualsevol cosa: publicitat, el càtering per a les recepcions, transport, hotels, etc.

El pressupost és inferior al de la darrera vegada que Irlanda va ostentar la presidència europea l’any 2004, inclosa la festa de benvinguda als 10 nou membres de la Unió al Phoenix Park amb tota la pompa. Les mesures adoptades per ajustar-se als números seran, entre d'altres, celebrar els actes en edificis públics (per no haver de pagar lloguer) situats a prop del centre de Dublin (per estalviar en transport).

Font: Irish Examiner

Foto original

Torna a dalt