Tercera oferta de Ryanair per comprar Aer Lingus

Tercera oferta de Ryanair per comprar Aer Lingus Un avió de Ryanair i un altre d'Aer Lingus a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Ryanair ho torna a intentar per tercera vegada en 6 anys i ofereix comprar la totalitat de les accions d'Aer Lingus a mans d’altres accionistes a un preu d'1,30 euros en metàl·lic, import que representa una plusvàlua del 38.8% sobre el preu de tancament d’ahir a la tarda i 10 cèntims menys del que va oferir en el seu segon intent de compra, oferta que va ser bloquejada per la Unió Europea adduint raons de competència al mercat. En xifres absolutes serien 694 milions d’euros.

Segons Ryanair, que actualment ja és propietària del 28.9% dels títols, en cas de tirar endavant amb la compra Aer Lingus podria tenir una trajectòria ascendent augmentant el nombre de passatgers dels 9.5 milions actuals fins als 14 en 5 anys i alhora donar més opcions als consumidors amb vols a diversos aeroports europeus de primer ordre. També faria inversions en els vols transatlàntics.

Tot i que des d’un punt de vista borsari l’oferta és força bona i compliria amb la condició imposada pel govern irlandès de no vendre el seu paquet del 25% dels títols a un preu inferior a 1 euro per acció, l’OPA toparà molt probablement amb les lleis antimonopoli que, sumades a les decisions polítiques en els dos primers intents de no permetre que Ryanair prengués els comandaments a Aer Lingus, faran difícil que prosperi.

De tota manera el govern irlandès va una mica necessitat i de moment no ha dit immediatament que no com havia fet anteriorment. Però d'altra banda seria força difícil per a Ryanair de convèncer l’administració britànica que no hi ha cap risc d’abús de posició dominant al mercat quan una sola companyia controla el 80% del trànsit entre Irlanda i el Regne Unit.

Font: Irish Times

Torna a dalt