El centre comercial CHQ no aixeca el cap

El centre comercial CHQ no aixeca el cap Locals buits al CHQ Shopping Centre, Dublin 1 / Foto: Liffey

Malgrat que ho tenia tot per esdevenir el centre comercial chic de Dublin després d’una inversió de 50 milions d’euros per restaurar-lo i amb milers d’empleats del districte financer (IFSC) com a clients potencials, el CHQ Shopping Centre continua en hores baixes i la majoria dels seus locals estan buits; alguns després d’haver estat ocupats per restaurants o botigues de luxe que, o bé no tenien gaires vendes o bé van tenir problemes en la negociació del lloguer.

Només funcionen alguns establiments tipus cafeteria-bar com l’Starbucks o l’Insomnia i la Dublin Docklands Development Authority (DDDA), l’ens semiestatal propietari del recinte i que en els darrers anys s’ha vist envoltat per la polèmica a causa de casos de corrupció i negocis ruïnosos, haurà de decidir si el ven d’una sola peça, perdent molts diners, o si el lloga a una empresa privada perquè n’assumeixi la gestió.

De moment l’únic projecte que hi ha a l’horitzó és el de l’empresa de cristall Tipperary Crystal que vol crear un hub cultural dedicat al tractament del vidre. Aquest centre consistiria en una combinació de producció en viu utilitzant la tecnologia més moderna i d’exposicions permanents. Segons Declan Fearon, el director de l’empresa, s’hauria de lligar producció amb turisme i el CHQ és el lloc ideal per la seva localització i la seva estètica industrial.

Font: Irish Independent

Torna a dalt