Crida a posar una lletra a les matrícules del segon semestre

Crida a posar una lletra a les matrícules del segon semestre Matrícula amb una lletra addicional al costat de l'any / Foto: Liffey

Les vendes de cotxes del mes d’abril amb una reducció del 22% respecte al mateix mes de l’any passat han tornat a posar de manifest el problema de l’estacionalitat del mercat de l’automòbil a Irlanda. Així doncs, molts concessionaris asseguren que ja han fet la majoria de vendes del 2012 i que la resta de l’any el nombre de vehicles venuts anirà cada vegada a menys.

L'arrel del problema és que a l’inici de cada any les matrícules dels cotxes nous canvien el dígit i hi ha vehicles que amb només pocs mesos tenen el dígit de l’any anterior i això els fa perdre valor perquè el possible comprador té la sensació que el cotxe ja té un any. El que proposen els venedors és que a les matrícules dels cotxes venuts de juliol a desembre se’ls posi una lletra al costat de l’any que indiqui que és del segon semestre. 

Un altre temor dels concessionaris és que l'any vinent les matrícules dels vehicles nous lluiran el número 13 amb la qual cosa es preveu que els supersticiosos s'esperaran un any a l'hora de canviar el cotxe. El diputat per Kerry Michael Healy-Rae va proposar fa uns mesos de no incloure el 13 i posar un 12 més una lletra.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt